De mamacoach

moederschap coach online coaching mamacoach steun begeleiding therapie klachten

Het moederschap is misschien wel de meest uitdagende taak die een vrouw kan hebben. Het vergt enorme inzet, toewijding en veerkracht om voor een kind te zorgen. Het kan echter ook overweldigend zijn en soms is het nodig om om hulp te vragen. Dit is waar de mamacoach in beeld komt.

 

Wat is een mamacoach?

Een mamacoach is een coach die zich richt op het ondersteunen en begeleiden van moeders. Dit kan in verschillende fases van het moederschap zijn, zoals tijdens de zwangerschap, na de bevalling, of wanneer je als moeder vastloopt in de opvoeding van je kind(eren). De coach kan ondersteuning bieden bij het omgaan met stress, het stellen van prioriteiten, het verbeteren van de communicatie en het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst kan de coach helpen bij het creëren van een plan om de uitdagingen van het moederschap aan te pakken. Dit kan variëren van het organiseren van de dagelijkse taken tot het ontwikkelen van strategieën om met de emoties van het moederschap om te gaan. Daarnaast kan de coach jou helpen bij het vinden van jouw eigen persoonlijke balans tussen moederschap en zelfzorg, waarbij tijd wordt gemaakt om aan je eigen behoeften te voldoen.

 

Waarom een mamacoach?

Er zijn veel redenen waarom het slim kan zijn om naar een mamacoach te gaan. Allereerst kan het moederschap eenzaam zijn en kan het hebben van een coach helpen om je gevoelens te uiten en een veilige plek te bieden om je kwetsbaarheden te delen. Daarnaast kan het hebben van een coach helpen om inzicht te krijgen in je eigen behoeften en die van je kind(eren), waardoor je beter in staat bent om de juiste beslissingen te nemen. Ook kan het hebben van een coach helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je algehele welzijn. Het moederschap is nou eenmaal uitdagend en het is volkomen normaal om om hulp te vragen. Het hebben van een mamacoach kan een belangrijke stap zijn om jou te helpen de uitdagingen van het moederschap aan te pakken en jouw eigen welzijn te verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat het hebben van een coach geen teken van zwakte is, maar juist een teken van kracht en toewijding aan jouw eigen persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Hoe vind je de goede coach voor jou?

Het is altijd helpend om een coach te vinden die goed is voor jou. Met iemand waarmee je klikt praat het nou eenmaal een stuk makkelijker. Maar hoe vind je die coach? De goede coach voor jou is iemand waarbij je je op je gemak voelt, waarbij je het gevoel hebt dat je vrijuit kan praten, het idee hebt dat je serieus genomen wordt en het vertrouwen hebt dat diegene je kan helpen bij je vraag. Dit is niet makkelijk om te bepalen op basis van alleen een website, dus neem vooral contact op door te bellen of (wanneer mogelijk) een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiermee geef je jezelf de kans om te ontdekken of iemand bij je past. Aan een coachingstraject beginnen kan absoluut spannend of eng zijn, maar een goede coach zal je laten inzien en laten voelen dat het een investering is in jezelf; een investering die je waard bent.

 

 


mamacoach stress mama zelfzorg moeder balans moederschap zelfvertrouwen psycholoog rust

Ik ben Marloes Krüter, psycholoog, mamacoach en moeder. Ik ben gestart met Krüter Coaching nadat ik zelf mentaal en fysiek uitgeput ben geraakt na de geboorte van mijn dochtertje. Uit deze periode is mijn missie ontstaan: moeders ondersteunen die zich uitgeput, onzeker en geleefd voelen, omdat ze het zo graag goed willen doen dat ze zichzelf wegcijferen. In 5 stappen coach ik ze naar balans, zelfvertrouwen en rust. En dat levert ontzettend veel op; meer energie, meer ruimte voor zichzelf en meer plezier waardoor zij weer de regie terug krijgen over hun tijd, zichzelf en hun leven.

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroen Heylighen
9 maanden geleden

Hoi Marloes,

Goed bezig.
Ik denk dat hier wel vraag naar is.
Succes :-)