Over mij

 

Ik ben Marloes Krüter, moeder, NOBCO-gecertificeerd mama coach en gediplomeerd psycholoog. Als moeder ken ik de slapeloze nachten waarin twijfels je overvallen. Ik begrijp de voortdurende stroom van gedachten terwijl je jonglerend met luiers, voedingen en eindeloze taken bezig bent. Ik begrijp de draaikolk van emoties, de soms overweldigende vermoeidheid en het verlangen naar wat tijd voor jezelf zonder schuldgevoel. 

 

De reden dat ik mamacoach ben is dan ook vanwege mijn eigen ervaringen met het moederschap. In 2021 is mijn dochtertje geboren en ik belandde helaas niet echt op een roze wolk. Mijn realiteit bleek wat grauwer door een loodzware bevalling, koemelkallergie, weinig slaap en flesweigeren.

 

Ik was al wat perfectionistisch, maar deze situatie bleek olie op vuur. Ik voelde me enorm verantwoordelijk, wilde alles goed doen en bleef keihard werken zonder enige rekening te houden met mijn grenzen of behoeftes. Mijn dagen bestonden uit luiers, voedingen, troosten, huishoudelijke taken en slaapgebrek. Ik voelde me overweldigd, gestrest, vol twijfels, soms zelfs eenzaam en alsof er totaal geen ruimte was om ook maar iets anders te zijn dan moeder. 

 

Het resultaat was dat ik mentaal en fysiek uitgeput raakte. Het voelde alsof ik geleefd werd, en de zorg voor mijn gezin en huishouden nam me volledig in beslag. Ik besefte dat het niet alleen slecht was voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor mijn gezin. Dat besef heeft mijn leven positief veranderd. Ik kon niet anders dan veranderen, dus ik begon te accepteren dat niet alles perfect hoeft te zijn. Ik werd bewust van mijn grenzen en behoeftes en begon te ervaren dat het moederschap niet alleen draait om het zorgen voor je kind(eren), maar ook om het zorgen voor jezelf.

 

Psycholoog mamacoach mentale gezondheid moederschap vermoeid onzeker stress mama

Ik weet dat als ik goede hulp had gekregen, ik minder uitgeput was geweest en me sneller beter had gevoeld. En ik weet ook dat meer moeders soortgelijke uitdagingen doormaken. Precies daarom besloot ik me te specialiseren in het coachen van mama's zodat ik andere moeders de hulp kan bieden om weer balans, rust, plezier en vertrouwen te hebben.

 

Als mama coach ben ik er nu voor jou, om je te leren dát en hóe je niet langer je eigen behoeften opzij hoeft te schuiven, maar ruimte mag maken voor jouw behoeften, wensen en doelen. Ik coach jou naar balans, rust en zelfvertrouwen waardoor je meer tijd voor jezelf maakt, meer energie hebt en meer plezier voelt. Want elke moeder verdient dat!

 

Scholing

 

Ik heb twee universitaire masters in de psychologie afgerond en heb 8 jaar werkervaring opgedaan in verschillende takken van de geestelijke gezondheidszorg. Om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden heb ik in 2022 een geaccrediteerde opleiding tot coach gevolgd. Ook ben ik aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Ben je benieuwd wat ik door deze ervaring voor jou kan betekenen? Klik dan op Wat bied ik? om hier meer over te lezen of vraag dan een van mijn gratis e-books aan!

 

Psycholoog mamacoach mentale gezondheid moederschap vermoeid onzeker stress moeder mama