Veelgestelde Vragen

 

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over mamacoaching, mijn werkwijze en tarieven en vergoedingen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan vooral contact met mij op!

 

  Mamacoaching

   

  Wat is mamacoaching en hoe kan het mij als moeder helpen?

  Mamacoaching is een vorm van ondersteuning speciaal ontworpen voor moeders die zich overweldigd, gestrest of uitgeput voelen. Als mamacoach werk ik met jou om balans te vinden tussen je moederschap en je persoonlijke leven. Ik help je bewuster te worden van jezelf, je behoeften en je geluk, zodat je beter in je vel kunt zitten en meer vrijheid en ontspanning kunt ervaren zonder schuldgevoel.

  Wat kan ik verwachten tijdens een mamacoachingssessie?

  Tijdens een mamacoachingssessie met mij kun je een ondersteunende en begripvolle omgeving verwachten. Ik luister, stel vragen en werk samen met jou aan het begrijpen van je uitdagingen en doelen. We stellen daarnaast samen een plan op om jouw doelen te behalen.

  Is mamacoaching alleen voor moeders met specifieke problemen, of kan elke moeder er baat bij hebben?

  Mamacoaching is er voor alle moeders, ongeacht de specifieke problemen waarmee je mee te maken hebt! Of je nu worstelt met stress, uitputting, zelfzorg, identiteitsvragen of andere uitdagingen, ik kan jou begeleiden. Ik bied verschillende trajecten en losse sessies aan om aan te sluiten bij jouw behoeften, of je nu een specifieke situatie wilt aanpakken of gewoon wilt werken aan een gezonde balans en welzijn.

  Werkwijze

   

  Hoe verloopt het Mom in Control coachingstraject?

  Het Mom in Control coachingstraject verloopt in vijf duidelijke stappen. Eerst word je bewust van je eigen wensen, doelen en behoeftes, waardoor je een helder overzicht krijgt van wat echt belangrijk voor jou is. Vervolgens richt de coaching zich op het begrijpen van je energieniveaus en het identificeren van energieboosters. Daarna wordt er gewerkt aan het efficiënt indelen van je tijd, zodat je het gevoel van tijd tekortkomen vervangt door het gevoel van voldoende tijd hebben. Verder leer je ruimte te maken voor zelfzorg en ontwikkel je een positief zelfbeeld. De laatste stap is gericht op het behouden van de balans op de lange termijn, waarbij je een persoonlijke handleiding krijgt met praktische handvatten.

  Wat is het verschil tussen het Mom in Control traject en het Mom in Control Premium traject?

  Niet elke situatie is hetzelfde en soms kan dat ook betekenen dat er net wat meer speelt. Denk aan slecht slapende kinderen, belemmerende gedachten, strubbelingen in de partnerrelatie, overweldigende vermoeidheid of mentale klachten die invloed hebben op jouw moederrol. Het Mom in Control Premium traject omvat alles wat het standaard traject biedt, maar met extra aandacht, tijd en praktische oefeningen die specifiek zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Het Premium traject biedt dus meer maatwerk en diepgaande ondersteuning, waardoor het geschikt is voor situaties waarin dat beetje extra begeleiding nodig is.

  Wat kan ik verwachten nadat ik een coachingstraject heb afgerond?

  Na voltooiing van het coachingstraject kun je blijvende veranderingen in jouw leven verwachten:

  • Bewustwording: Je zult meer inzicht hebben in jouw wensen, doelen en behoeften, waardoor je met overtuiging en vastberadenheid jouw richting bepaalt.

  • Energiebeheersing: Het begrijpen en beheren van je energieniveaus stelt je in staat om veerkrachtiger te reageren op uitdagingen, wat resulteert in meer ontspannen en energie.

  • Grip op je Tijd: Je zult niet langer gevangen zitten in het gevoel van tijdsgebrek. Door effectief tijdmanagement ontstaat er ruimte voor de dingen die er werkelijk toe doen, wat bijdraagt aan een gebalanceerder leven.

  • Zelfzorg als Prioriteit: Het traject zal je leren om actief ruimte te maken voor zelfzorg, en je zult ontdekken hoe dit bijdraagt aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

  • Langdurige Verandering: Je zult een persoonlijke handleiding hebben, boordevol met praktische strategieën, die je in staat stelt om je nieuwe balans te behouden, zelfs wanneer het leven uitdagend wordt.

  Na het coachingstraject sta je sterker, heb je helderheid over je prioriteiten en voel je de regie over je leven volledig in handen. Het traject creert niet alleen korte-termijnverbeteringen, maar een blijvende verandering.

  Wat houdt het Custom traject in?

   

  Het Custom traject biedt moeders de flexibiliteit om een coachingstraject op maat samen te stellen dat aansluit bij hun specifieke hulpvraag. 

  Met het Custom traject heb je de mogelijkheid om de focus te leggen op de aspecten die voor jou het meest relevant en belangrijk zijn. Hierdoor krijg je een gepersonaliseerd coachingstraject dat nauw aansluit bij jouw unieke behoeften en uitdagingen; het Custom traject biedt de vrijheid om jouw coachingstraject op maat te maken. 

  Is mamacoaching alleen persoonlijk of zijn er ook online opties beschikbaar?

  Mamacoaching kan persoonlijk, online of blended zijn, afhankelijk van jouw voorkeur en situatie. Ik bied daarom ook coachingssessies aan in verschillende vormen, waaronder op locatie in het Coachhuis Catharijneborch, al wandelend, maar ook online coaching via videogesprekken voor diegenen die de voorkeur geven aan de flexibiliteit van coaching vanuit huis. We bespreken samen welke optie het beste bij jou past en wat het meest geschikt is voor jouw behoeften en planning.

  Tarieven en Vergoedingen

   

  Wat zijn de tarieven voor de mamacoachingssessies bij Krüter Coaching?

  Het tarief varieert op basis van de gekozen trajectduur en inhoud. Daarom beginnen we met een kennismaking waarin we je specifieke behoeften en doelen bespreken. Vervolgens wordt het coachingstraject afgestemd op jouw situatie en het tarief bepaald.

  Wordt mamacoaching vergoed door zorgverzekeringen?

  De vergoeding van mamacoaching door zorgverzekeringen kan variëren en is afhankelijk van je polisvoorwaarden. Sommige verzekeraars bieden gedeeltelijke vergoeding voor coaching, maar het is belangrijk om dit met je eigen verzekeraar te controleren.

   

  Veel werkgevers vergoeden mijn trajecten wel vanuit, bijvoorbeeld, het persoonlijk ontwikkelingsbudget. Vraag het dus zeker na bij je werkgever!

  Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, absoluut.