mamacoach ontspanning persoonlijke groei ouderschap

BOEKEN

 

Toen ik langzamer meer tijd kreeg (en nam!) voor mezelf ben ik veel gaan lezen, omdat dit altijd een hobby is geweest. Naast een heleboel boeken die ik heb gelezen voor de pure ontspanning, heb ik ook een paar boeken gelezen waar ik echt wat aan heb gehad. Boeken die voor mij belangrijke onderwerpen aankaarten en deze op een niet dwingende, humoristische en interessante manier bespreken. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik wil deze wel graag met je delen, want wie weet kan jij er ook wat mee. Veel leesplezier!

       

      In het boek "The Subtle Art of Not Giving a F*ck" legt Mark Manson uit dat het oké is om niet alles belangrijk te vinden. Hij moedigt aan om selectiever te zijn in waar je om geeft en je te richten op wat echt betekenisvol is. Manson deelt persoonlijke verhalen en verfrissende inzichten over geluk, succes en problemen. Hij stelt dat het omarmen van ongemak en onzekerheid leidt tot een zinvoller leven. Het boek spoort aan om eerlijk met jezelf te zijn, beperkte energie te besteden aan dingen die er echt toe doen en negatieve patronen te doorbreken. Kortom, het biedt een verfrissende kijk op persoonlijke groei en het vinden van waarde in het leven.

       

      In "Alle ouders klungelen maar wat aan" deelt Anna van den Breemer herkenbare verhalen over ouderschap. Ze laat zien dat niemand echt alle antwoorden heeft. Het boek is gevuld met grappige en eerlijke momenten die ouders zullen begrijpen. Van den Breemer benadrukt dat perfectie niet nodig is en dat het oké is om fouten te maken. Ze moedigt aan om mild te zijn voor jezelf en om te accepteren dat klungelen erbij hoort. Het boek biedt een geruststellende blik op het ouderschap en laat zien dat het helemaal normaal is om niet altijd alles onder controle te hebben. Het is een herkenbare en hartverwarmende leeservaring voor ouders.

       

      In het boek "Die andere moeders doen ook maar wat" deelt Elsbeth Teeling eerlijke verhalen over het ouderschap. Ze laat zien dat het normaal is om niet alles perfect te doen. Teeling deelt haar eigen ervaringen en die van andere moeders, waaruit blijkt dat iedereen zijn eigen weg vindt in het ouderschap. Het boek breekt met het idee van perfectie en laat zien dat elke moeder twijfels en uitdagingen heeft. Teeling moedigt aan om jezelf niet te vergelijken met anderen en meer zelfvertrouwen te krijgen in het ouderschap. Het is een geruststellend en humoristisch boek dat laat zien dat niemand het allemaal perfect doet en dat je goed genoeg bent zoals je bent.

       

      In het boek "Zoals verwacht loopt alles anders" van Berthold Gunster leer je 'omdenken'. Dat betekent anders kijken naar problemen en veranderingen. Gunster laat zien hoe je lastige situaties positief kunt benaderen en er kansen in kunt vinden. Het boek staat vol met voorbeelden en grappige verhalen die laten zien hoe je problemen kunt omdraaien tot mogelijkheden. Je leert flexibeler denken en creatiever oplossen. Het boek laat zien dat als je je instelling verandert, je meer veerkracht kunt ontwikkelen en beter met het onverwachte kunt omgaan. Het is een praktische gids voor een positievere kijk op het leven, vol met eenvoudige en nuttige tips.