mamacoach zelfzorg inzicht motivatie bewustzijn ouderschap

OEFENINGEN

 

GROW model

Het GROW-model is een eenvoudige en effectieve methode voor coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het staat voor Goal (gewenst resultaat), Reality (realiteit), Options (opties & obstakels) en Will (weg naar voren). Het helpt bij het stellen van duidelijke doelen, het begrijpen van de huidige situatie, het verkennen van mogelijkheden en obstakels en het plannen van acties. Het model is handig omdat het structuur biedt en focus brengt bij het bereiken van verandering. Het moedigt diepgaand denken aan en bevordert zelfbewustzijn. Het GROW-model kan je helpen om concreet te worden over wat je wilt bereiken, de obstakels te begrijpen en een stappenplan te maken voor succesvolle verandering.

Lees meer »

Het Spinnenweb

Het spinnenweb is een model dat je helpt om verschillende aspecten van je leven in kaart te brengen en te verbeteren. Het verdeelt je leven in domeinen zoals relaties, emoties, gezondheid en doelen. Het is handig omdat het je bewust maakt van waar je staat en waar je kunt groeien. Door dit spinnenweb te gebruiken, kun je een gebalanceerd en vervuld leven nastreven. Het geeft inzicht in sterke punten en gebieden die aandacht nodig hebben. Dit kan leiden tot betere relaties, meer welzijn en persoonlijke groei. Het model moedigt aan om doelen te stellen, jezelf te begrijpen en positieve veranderingen aan te brengen voor een gelukkiger en gezonder leven.

Lees meer »

Beslissingsbalans Verandering

Een beslissingsbalans voor verandering is als een weegschaal voor gedachten. Het helpt bij het nemen van beslissingen door de goede en slechte kanten van een verandering af te wegen. Dit proces laat je toe om bewust na te denken over de positieve en negatieve gevolgen, risico's en voordelen. Het is handig omdat het je helpt om gestructureerd te denken en een duidelijk beeld te krijgen van wat er op het spel staat. Hierdoor wordt het makkelijker om zelfverzekerder en weloverwogen beslissingen te nemen over veranderingen in je leven.

Lees meer »

Energiegevers vs. Energienemers

Een "moeten vs. mogen" lijstje is een tool om taken en activiteiten te categoriseren als verplichtingen (moeten) of keuzes (mogen). Het helpt je om bewuster om te gaan met je tijd en energie. Dit lijstje is handig omdat het inzicht biedt in hoeveel verplichtingen je hebt versus hoeveel ruimte je hebt voor dingen die je echt wilt doen. Het helpt bij het verminderen van stress en het vergroten van gevoelens van controle en vrijheid. Door het lijstje te gebruiken, kun je prioriteiten stellen, grenzen stellen en tijd besteden aan activiteiten die je vreugde en voldoening brengen. Het bevordert een gezonde balans tussen verantwoordelijkheden en zelfzorg, wat kan leiden tot een gelukkiger en meer vervuld leven.

Lees meer »