Dé mamacoach - Terug naar jezelf zodat jij weer kan genieten!

Online Coaching? Het werkt!

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 om 12:02

online coach coaching beeldbellen welzijn mentale gezondheid veilig vertrouwd doelgericht flexibel voordelen

... we in de coronapandemie steeds vaker zijn gaan beeldbellen? En dat dit hartstikke goed bevalt? Zorgbreed, maar voornamelijk in de huisartsenpraktijk heeft beeldbellen een enorme boost gekregen en de verwachting is dat dit zo blijft (RIVM, 2022). Ook in de GGZ wordt het steeds meer ingezet en dat heeft zo z’n voordelen blijkt uit onderzoek van de TU/E (2020) naar de ervaringen en gevolgen van beeldbellen onder therapeuten:

 

  1. Veilig en vertrouwd: Je zit in je eigen vertrouwde omgeving en hebt contact via een beeldscherm, waardoor je elkaar niet recht in de ogen aan hoeft te kijken of (onbewust) bezig bent met je houding. Dit draagt bij aan een gevoel van veiligheid, waardoor veel coachees online coaching als comfortabeler ervaren, zich eerder op hun gemak voelen en makkelijker open kunnen zijn.
  2. Doelgericht: De setting van een online coachgesprek is doelgerichter waardoor de coachee vaak sneller tot de kern kan komen dan in een traditioneel coachgesprek.
  3. Flexibel: Je bent flexibeler in het maken van een afspraak. Zolang je een telefoon, tablet of laptop en een (goede) internetverbinding hebt maakt het niet uit waar je bent. Mocht je daar behoefte aan hebben, kunnen we ook afspraken inplannen tijdens werk of op vakantie.
  4. Tijd en kosten: Je niet hoeft te reizen waardoor het je tijd en reiskosten scheelt.

 

Beeldbellen bleek echter minder geschikt bij de behandeling van trauma, sociale angst of ernstige psychische klachten. Ook blijkt het minder effectief bij kinderen en in groepssessies. Ook kan beeldbellen meer een uitdaging zijn voor mensen met een haperende internetverbinding of voor mensen die moeite hebben om met computers om te gaan.

 

Kortom, beeldbellen wint aan terrein en met een stabiele internetverbinding is het voor veel mensen een uitkomst. Ook ik heb aan den lijve ondervonden dat beeldbellen werkt. In de afgelopen jaren heb ik me als psycholoog steeds meer gespecialiseerd in het online behandelen van een diverse doelgroep. Ik ben ervan overtuigd dat voorgenoemde voordelen ook zeker van toepassing zijn op online coaching. De nadelen gelukkig minder, aangezien coaches in de regel geen psychische en psychiatrische klachten behandelen.

 

 

Ik ben Marloes Krüter, online psycholoog en coach. Wil jij online gecoacht worden, ga dan naar mijn website www.krutercoaching.nl en vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Mochten je vragen hebben, neem dan contact op via het contactformulier.


«   »